NOVÉ STARÉ BRNO Návrat bydlení do center měst

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Diplomová práce se zabývá vytvořením urbanistické studie na území Starého Brna. Návrh navazuje na dopravní řešení zadané pro soutěž Mendlova náměstí, tedy vznik nové ulice prodloužením ulice Hybešova na Mendlovo náměstí. Studie doplňuje stávající zástavbu, tak aby byly vytvořeny tradiční bloky, doplněné solitéry, při zachování průchodnosti území. Součástí je i architektonická studie vybraných čtyř bytových domů.
The diploma thesis deals with the creation of an urban study in the area of Old Brno. The proposal builds on the transport solution for the Mendel Square competition, ie the creation of a new street by extending Hybešova Street to Mendel Square. The study complements existing buildings to create traditional blocks, supplemented with solitaires, while maintaining the patency of the area. It also includes an architectural study of selected four apartment buildings.
Description
Citation
VÁCLAVÍKOVÁ, L. NOVÉ STARÉ BRNO Návrat bydlení do center měst [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Ľúbica Vítková, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) Ing. arch. Jiří Knesl (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. Pavel Bainar (člen)
Date of acceptance
2019-05-27
Defence
Studentka odprezentovala svou diplomovou práci. Byly přečteny posudky od vedoucího a oponenta. Byly položeny otázky od oponenta. Studentka odpověděla na otázky dobře. Začíná diskuze s porotou a jsou kladeny dotazy. -otázka na zařízení kuchyní -otázka na dominanty v území -otázka na dopravní řešení -otázka na materitalitu -otázka na fuknce v území – studentské bydlení -otázka na zakláadání -otázka na měřítko Studentka zodpověděla dotazy dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO