NOVÉ STARÉ BRNO Návrat bydlení do center měst

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Diplomová práce zpracovává návrh bydlení v centru města. Jde o lokalitu v těsné blízkosti historickému centru města Brna. Práce je zpracována ve stupni urbanistické studie, která je poté v menším fragmentu rozpracována i do detailu studie architektonické. Obsahuje širší rozbor stávajícího stavu včetně nového návrhu dopravního řešení, které formuje zadání této práce. Dále již samotný urbanistický návrh, včetně např. řešení ulic, včetně přeložení tramvajové trati, nebo zeleně. Ta je pro tento návrh podstatná a to především v rozpracovaném detailu jednoho městského bloku. V práci se zamýšlím nad potřebou zeleně ve městě na rozdíl od stávajícího stavu, který je plný betonu a zpevněných ploch. V návrhu je také zpracováno několik domů, které můžeme označit za netradiční. Nejedná se totiž o čistě blokovou zástavbu, ale o šest solitérních bytových domů. Ty přinášejí do území nové možnosti, a právě zde se více věnuji zeleni, její potřebě pro město i spokojené obyvatele.
The Master´s Thesis showcases a proposal of housing in the centre of the city. The proposal is located near the historical centre of the city Brno. The thesis is mostly done as a urban study and partly in a detail of a architectural study. It includes wider analysis of the current state plus the new proposal, street design and city block detail. In this proposal I think about the need of a green space in the city. In my thesis you are being introduced to few unordinary houses. They are not traditional in a term of city block houses, because they are solitaires. Those forms bring new possibilities for green space in the city and inhabitant´s satisfaction.
Description
Citation
ŽÁKOVÁ, M. NOVÉ STARÉ BRNO Návrat bydlení do center měst [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Ľúbica Vítková, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) Ing. arch. Jiří Knesl (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. Pavel Bainar (člen)
Date of acceptance
2019-05-27
Defence
Studentka odprezentovala svou diplomovou práci. Byly přečteny posudky od vedoucího a oponenta. Byly položeny otázky od oponenta. Studentka odpověděla na otázky dostatečně. Začíná diskuze s porotou a jsou položeny otázky. -otázka na členění výstavby -otázka na zeleň ve vnitrobloku -otázka na domy ve vnitrobloku Studentka zodpověděla dotazy uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO