Centra občanské vybavenosti panelových sídlišť

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Centra občanské vybavenosti vznikala na každém sídlišti, jakožto zázemí pro kvalitní život, i přesto jim ale není věnováno mnoho pozornosti. Přitom jejich centrální poloha, jisté architektonické kvality a nosný skelet, jsou dobré vstupní atributy pro rozvoj dané lokality. Ve své diplomové práci jsem si zvolila jeden takový komplex v Brně-Řečkovicích a ukazuji na něm, jak se dá přistupovat k takovým objektům. Vytvářím z něj plnohodnotnou součást městské části a zároveň prostor, který by fungoval jako její centrum.
Public facility centers were built at every housing estate as a background for a quality life, but they are not given much attention nowadays. At the same time, their central location, certain architectural qualities and load-bearing structure are good input attributes for the site's development. In my diploma thesis, I chose one such complex in Brno-Řečkovice to show on how to revitalize such objects. I make it a full-fledged part of the city district and at the same time a space that cerate its center.
Description
Citation
ZVOLSKÁ, T. Centra občanské vybavenosti panelových sídlišť [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Kamil Mrva, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Tomáš Pejpek (člen) Ing. arch. MgA. Lukáš Blažek (člen) Ing. arch. Dušan Vostrejž (člen) doc. Ing. Monika Petříčková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-05-27
Defence
Studentka představila svou diplomovou práci Byly přečteny posudky vedoucího diplomové práce a oponenta - Studentka zodpověděla dotazy oponenta Proběhla reakce komise na představení projektu (otázky a připomínky) - Komise upozorňuje na drobné nedostatky spojené s dopravou a logistikou, absenci materiálového řešení Diskuze nad projektem bez přítomnosti studenta Studentce bylo komisí oznámeno úspěšné obhájení diplomové práce
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO