ZÁSTAVBA BROWNFIELDS V CENTRU MĚSTA ŠLAPANICE

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Hlavním cílem diplomové práce bylo vytvoření reprezentativního celku v centru Šlapanic, který je harmonicky propojen s okolím a s oblastí bývalého cukrovaru. Součástí práce byla obnova a urbanistická koncepce nově vzniklého areálu který zahrnuje rodinné bydlení, bydlení pro seniory, vzdělávací klub pro seniory s dětským koutkem, sportovní areál, parkovací plochy, plochy zeleně a dětské hřiště . Další část obsahuje kompoziční návrh hlavního objektu v centru kompozičních os, který reaguje v souladu s daným místem, okolím a materiály na odkaz původní již neexistující haly cukrovaru tak, aby nebyly narušeny hodnoty tohoto místa.
The main goal of a diploma thesis was the creation of a representative complex in the center of city Šlapanice, which is naturally and harmonically connected to the surrounding area and the former complex of the sugar factory. Part of the work is focused on revitalization and urbanistic conception of the newly designed complex which includes inhabitation, retirement home, senior club, sports center, parking lot, vegetation and playground for kids. Another part contains a compositional plan of the main object in the center of the grounds supported by traffic axes, which reacts with harmony to the local place and its surrounding area, materials and the previous existence of the original sugar factory. Everything is connected in order without harming any values of this location.
Description
Citation
UGWITZ, M. ZÁSTAVBA BROWNFIELDS V CENTRU MĚSTA ŠLAPANICE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) Ing. arch. Zdeněk Pospíšil (člen) Ing. arch. Martin Šikula (člen)
Date of acceptance
2019-05-27
Defence
Student představil svou diplomovou práci včetně úvodu do problematiky a analýz, následně byly přečteny posudky vedoucího práce a jejího oponenta včetně otázek. Student komentoval své hmotové a kompoziční řešení ve vazbě na město a jeho současný rozvoj. Následovaly otázky členů komise a diskuze nad DP. prof. Chybík: Nedostatky konstrukčního řešení, WC pro invalidy. arch. Šikula: Hodnoty zachovávaných objektů, nesrovnalosti v organizaci území, typologie komerčního centra. arch. Mikšík: Odpadové hospodářství, zásobování. arch. Pospíšil: Možnosti tvorby nábřeží. doc. Králová: Nedostatky centrálního prostranství s komínem, ulic. Student odpovídal na podněty komise, byla shledána řada nedostatků. Předsedkyně komise shledala, že není dalších podnětů k doplnění. Student na vyzvání opustil místnost.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO