Separace polutantů na fotoreaktorech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Diplomová práce se zabývá fotokatalytickou degradací organických polutantů na UV aktivovaných částicích anatasu ve vodní suspenzi. Měření jsou prováděny na čtvrťprovozním UV fotoreaktoru a cílem práce je zjistit časový průběh degradace azobarviv při jednotlivých nastaveních fotoreaktoru a z tohoto časového průběhu vyvodit účinnost fotoreaktoru při jednotlivých nastaveních. Úroveň degradace azobarviv je měřena pomocí UV-VIS spektrometrie.
The diploma thesis deals with photocatalytic degradation of organic polutants on water- suspended UV activated anatase particles. The measurements are executed on a pilot plant UV photoreactor and the aim the thesis is to figure out the time course of azo dyes degradation under different photoreactor settings and subsequently infer the effectivity of the photoreactor under different settings. The degree of the aze dyes degradation is evaluated via UV-VIS spectrometry.
Description
Citation
KURŤÁK, M. Separace polutantů na fotoreaktorech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie, technologie a vlastnosti materiálů
Comittee
prof. RNDr. Josef Jančář, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaromír Havlica, DrSc. (člen) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) prof. Ing. Petr Ptáček, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Šoukal, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lucy Vojtová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Pác (člen)
Date of acceptance
2019-05-28
Defence
1. Student seznámil členy komise s teoretickými základy a cíli své diplomové práce a velmi srozumitelně přednesl výsledky, kterých dosáhl v experimentální části.2. Byly přečteny posudky na diplomovou práci.3. Student akceptoval všechny připomínky oponentky a na její dotaz odpověděl správně a úplně.4. Diskuse: Členové komise vznesli několik přípomínek a otázek. Student výborně reagoval na všechny připomínky a se členy komise diskutoval na vysoké odborné úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO