Modelování zvukového pole v uzavřeném prostoru na nízkých kmitočtech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o problematice šíření zvukových vln a simulaci těchto jevů na nízkých kmitočtech. V práci je k vyhodnocení použita metoda FDTD. Praktické měření a simulace jsou zaměřeny na systémy pro živou reprodukci hudby a jsou provedeny dle pravidel pro optimalizaci zvukových systémů. Výstupem práce je ověření principů nízkofrekvenční akustiky simulací a praktickým měřením.
This diploma thesis deals with issues of low frequency acoustics and simulation. In this work the FTDT method of simulation is used. Measuring and simulation are focused on live-sound system and are evaluated using basic sound system optimisation techniques. Main output of this work is verification of basic low-frequency acoustics principles using simulation and measuring.
Description
Citation
HOŘÁK, P. Modelování zvukového pole v uzavřeném prostoru na nízkých kmitočtech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (předseda) Doc.Ing.MgA. Ondřej Urban, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Václav Mach, Ph.D. (člen) PhDr. Martin Flašar, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Srovnejte metody aktivního systému kontroly chameleon a aktivní metodu absorpce. Který je lépe realizovatelný v praxi a na které typy prostorů se jednotlivé typy více hodí? - Student dostatečně vysvětlil otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO