GSM brána pro PLC systémy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce popisuje návrh prototypu komunikačního modulu pro účely průmyslové automatizace, který je schopen prostřednictvím GSM sítě předávat krátké stavové zprávy informující o stavu připojeného zařízení na předdefinované telefonní číslo. V první části práce jsou popsány komunikační protokoly a je proveden průzkum trhu. Poté následuje vyhodnocení průzkumu trhu a odůvodnění konstrukce zařízení. Následující kapitoly jsou věnovány popisu vyvíjeného zařízení, jeho jednotlivým komponentám a popisu programu a testování.
The master´s thesis describes the initial design of communication module for industrial automation purposes which can transmit short status messages via the GSM network informing about the status of the connected device to a predefined telephone number. In the first part, the communication protocols are describe and a market survey is carried out. Then follows the evaluation of the market survey and the justification of construction of the device. The following chapters are devoted to the description of the device being developed, its individual components and program description and testing prototype.
Description
Citation
KADAŇKA, K. GSM brána pro PLC systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) Ing. Jan Bárta, Ph.D. (člen) Ing. Jan Martiš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student srozumitelně prezentoval svou závěrečnou práci. Hovořil u návrhu a realizaci elektroniky a též o programu a testování. Dotazy oponenta zodpověděl. V diskuzi s komisí reagoval pohotově a bylo znát, že navrženému zařízení dobře rozumí. Nutno podotknout, že práce se týkala hlavně programování a signálové elektroniky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO