Rychlonabíječ olověných akumulátorů 12 V

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá úpravou zapojení nabíječky olověných baterií. Změny jsou zejména provedeny na řídicí desce. V teoretické části je popsán princip nabíjení olověných baterií a popis základních typů měničů spínaných zdrojů. Dále je v práci je také uvedena dimenzace důležitých součástek v obvodu spolu s optimalizací spínací frekvence a parametrů vysokofrekvenčního transformátoru. V závěru práce je postup sestavení celé nabíječky.
This Master thesis deals with modification of lead battery charger connection. In particular, changes are made to the control board. The theoretical part describes the principle of charging lead batteries and the description of the basic types of switching power supplies. Furthermore, the dimensioning of important components in the circuit together with the optimization of the switching frequency and the parameters of the high-frequency transformer are also presented. At the end of the thesis is the procedure of assembling the whole charger.
Description
Citation
KOPULETÝ, O. Rychlonabíječ olověných akumulátorů 12 V [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Jan Martiš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student prezentoval svou závěrečnou práci. V prezentaci zmínil jak návrh, tak výrobu a testování. V následné diskuzi diplomant prokázal, že práci dobře rozumí a v problematice se orientuje.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO