Praktické ukázky zpracování signálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zaměřuje na problematiku zpracování signálů. Pomocí praktických ukázek se snaží ukázat využití jednotlivých operací zpracování signálů z praktického hlediska. Pro každou z vybraných operací zpracování signálů je vytvořena aplikace v prostředí MATLAB včetně grafického rozhraní pro její snadnější ovládání. Členění práce je takové, že každá kapitola je v úvodu rozebrána nejdříve z teoretického hlediska, posléze je ukázáno pomocí praktické ukázky, k čemu se daná operace v praxi využívá. V této části se nachází popis jednotlivých aplikací, hlavně z hlediska způsobu jejich obsluhy, a také popis jejich možných výsledků. V příloze práce se nachází výsledky praktické části.
The thesis focuses on the issue of signal processing. Using practical examples, it tries to show the use of individual signal processing operations from a practical point of view. For each of the selected signal processing operations, an application is created in MATLAB, including a graphical interface for easier operation. The division of the thesis is such that each chapter is first analyzed from a theoretical point of view, then it is shown using a practical demonstration of what the operation is used in practice. Individual applications are described here, mainly in terms of how they are handled and their possible results. The results of the practical part are presented in the attachment of the thesis.
Description
Citation
HANZÁLEK, P. Praktické ukázky zpracování signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Jana Horáková, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen) MgA. Jan Kavan, Ph.D. (člen) MgA. Pavel Kunčar (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: - Je nějaký rozdíl v definici kmitočtové charakteristiky spojitého systému ve tvaru H(j) a H()? - Odpověděl dostatečně. - Jaký je vztah mezi kvadraturní půlpásmovou bankou číslicových filtrů a diskrétní dyadickou vlnkovou transformací s diskrétním časem? - Odpověděl dostatečně. Otázky komise: Jakým způsobem se zobrazí záporné hodnoty po filtraci Laplaciánem? - Odpověděl dostatečně. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO