Softwarový kontrolér Wi-Fi přístupových bodů se systémem OpenWrt

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce bylo vytvoření webové aplikace určené pro centralizovanou správu a konfiguraci bezdrátových sítí na přístupových bodech běžících na distribuci OpenWrt. Čtenář je v úvodu seznámen s obecnou problematikou bezdrátových sítí, včetně seznámení s existujícími řešeními jejich centralizované správy. Následuje seznámení s distribucí OpenWrt a způsobu konfigurace pomocí modelu UCI. Dále jsou popsány hlavní technologie použité v této práci. Následuje popis návrhu architektury, uživatelského rozhraní a způsobu implementace výsledné webové aplikace. Výstupem práce je platformě nezávislá webová aplikace, která umožňuje jednoduchou správu a konfiguraci přístupových bodů se systémem OpenWrt.
The aim of this thesis was to create a web application used for centralized management and configuration of wireless networks on access points running on OpenWrt distribution. The reader is acquainted with common principles of wireless networks including description of existing solutions for their centralized management. After that the thesis introduces the reader to OpenWrt distribution and to a method of its configuration using UCI model. The reader is then introduced to the main technologies used in this thesis. Author further describes architecture, user interface and implementation of the web application. The created web application is platform agnostic and provides easy way to manage and configure access points with OpenWrt distribution.
Description
Citation
JAŠÍČEK, P. Softwarový kontrolér Wi-Fi přístupových bodů se systémem OpenWrt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Mácha, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Petr Ilgner (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta: - Bylo by možné do aplikace implementovat řízení roamingu mezi jednotlivými AP? Podporuje OpenWRT standard 802.11r?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO