Datová kontinuita v projektování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá zavadením datové kontinuity do projektování. Tato datová kontinuita je zavedena za účelem kopírování filozofie Průmyslu 4.0 již v rané projekční fázi projektu. V práci je rozebrán konstrukční návrh projektu v CAE systému EPLAN a vytvořena analýza časové náročnosti jeho zpracování oproti konvenčnímu návrhu pomocí CAD systémů. V práci je rovněž uveden příklad zavedení Internetu věcí a možnosti jeho využití v rámci průmyslových prostor.
This work deals with the implementation of data continuity within the project documentation. This data continuity is implemented in order to follow the Industry 4.0 philosophy, already in the early design phase of the project. The project also gives an example of the implementation of the Internet of Things and the possibility of using it in industrial zones.
Description
Citation
NEVŘELOVÁ, M. Datová kontinuita v projektování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Leoš Boháč, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila diplomovou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta. Otázky: S jakým konkrétním CAD systémem byl EPLAN porovnáván. Myslíte si, že při využití jiných CAD a CEA systémů by byla doba návrhu odlišná? - Studentka na otázku odpověděla. Jakou pozici mají CAE systémy v rámci vize Průmyslu 4.0? - Studentka na otázku odpověděla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO