Generátor klientů pro Language Server Protocol

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá protokolem Microsoft Language Server Protocol. V teoretické části práce je popsána architektura a vlastnosti protokolu, popis implementace protokolu LSP uvnitř vývojových prostředí Eclipse a VS Code a postup pro vytvoření nového zásuvného modulu do vývojových prostředí Eclipse a VS Code. Dále se teoretická část práce věnuje seznámení s projektem Apache Camel a implementací Camel Language serveru a Camel Language klientů pro rozšířenou jazykovou podporu. Poslední zmínka teoretické části je věnována nástroji pro usnadnění vytváření nových projektů Yeoman. Popis praktické části práce se zabývá vlastnostmi a implementací vytvořeného generátoru klientů pro Language Server Protocol.
The Diploma thesis deals with the Microsoft Language Server Protocol. The theoretical part describes the architecture and protocol properties, the LSP implementation within the Eclipse and VS Code development environments and a procedure for creating a new plug-in in the Eclipse and VS Code. In addition, the theoretical part familiarizes with Apache Camel project and implementation of Camel Language server and Camel Language clients for extended language support. The last mention in the theory is about the Yeoman tool for scaffolding a new projects. The description of the practical part deals with properties and implementation of the created LSP clients generator for Language Server Protocol.
Description
Citation
JELÍNEK, D. Generátor klientů pro Language Server Protocol [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Mácha, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Petr Ilgner (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta: - Navržený generátor používá pro správu balíčků Maven. Lze s jeho pomocí rozlišit pro případné závislé knihovny architekturu 32 bit popř. 64 bit a dle aktuálních parametrů systému použít patřičnou knihovnu? - Co jsou to anotace a jakou mají výhodu oproti používání XML pro konfiguraci například Camel Frameworku. Posuďte, jaké výhody či nevýhody by jejich použití přineslo pro tento projekt.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO