Kvantitativní analýza schémat zálohování dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce bylo vytvořit program pro kvantitativní analýzu schémat zálohování dat a s jeho pomocí zjistit a analyzovat vlastnosti běžně používaných schémat pro různá zatížení. Na základě získaných výsledků sestavit soubor zásad pro volbu optimálního schématu zálohování dat. Program byl vytvořen pomocí programového prostředí Matlab. Pomocí programu lze zjišťovat u jednotlivých zálohovacích schémat parametry: parametry C (celkový objem záloh) a E (střední objem obnovovacích záloh), velikost záloh jednotlivých dní, vytížení jednotlivých úložišť, cenu úložišť a celkového zálohovacího schematu, velikost celkově zapsaných dat na jednotlivá úložiště za časový úsek. V závěru práce je definováno schéma pro volbu optimálního zálohovacího schématu.
The aim of master thesis was to create a program for the quantitative analysis of data backup schemes and with its help to identify and analyze the properties of commonly used schemes for different loads. Based on the obtained results, compile a set of principles for choosing the optimal data backup scheme. The program was created by Matlab. It can be used to find out parameters for individual backup schemes: Parameters C (total backup volume) and E (medium volume of recovery backups), backups size of individual days, workload of individual storages, cost of storages and cost of overall backup scheme, size the total amount of data written per storage per time slot. At the end of the thesis is defined a scheme for choosing the optimal backup scheme.
Description
Citation
SÜSS, I. Kvantitativní analýza schémat zálohování dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Záviška (člen) Ing. David Smékal (člen) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. 1. Z jakého důvodu není vhodné použít pro týdenní zálohu dat rotaci Hanojské věže? Když uvádíte optimální schéma Rotaci X úložišť. 2. V závěru uvádíte možnosti rozšíření programu o práci s RAID a výběr optimálního úložiště. Proč jste program o tyto prvky nerozšířil v rámci DP? Hodláte program v budoucnu upravit? Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO