Simulační scénáře pro analýzu chování transportních sítí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou mobilních sítí, protokolů sady TCP/IP a směrovacích protokolů. Zaměřuje se zejména na fungování transportní části mobilních sítí třetí a čtvrté generace a snaží se najít nejvhodnější možnosti jejich emulace. V práci jsou porovnány dva vybrané emulační programy prostřednictvím série testů na serveru vytvořeném pro tyto účely. Hlavním výstupem jsou dva detailně popsané komplexní scénáře a jejich vzorová řešení. První scénář se zabývá celkovou konfigurací transportní sítě. Druhý scénář navazuje na první a je založen na hledání chyb v konfiguraci. Pomocí těchto scénářů je pak analyzováno chování transportní části mobilní sítě.
This master’s thesis deals with the issue of mobile networks, protocol suite TCP/IP and routing protocols. It focuses in particular on the functioning of the transport part of the third and fourth generation mobile networks and intends to fnd the most suitable options for their emulation. The master’s thesis compares two selected emulation programs through a series of tests that were performed on a server created for these purposes. The main outputs are two detailed comprehensive scenarios and solutions have been developed. The frst scenario deals with the overall transport network confguration. The second scenario is based on the frst one and is focused on troubleshooting of particular issues in this network. Their implementation helps to analyze the behavior of the transport part of the mobile network.
Description
Citation
KOLÁČKOVÁ, A. Simulační scénáře pro analýzu chování transportních sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Karel Burda, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Machník, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Václav Uher, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. 1. Na základě jakých pravidel je provoz přicházející od NodeB či eNodeB na SIAD označován pro potřeby zajištění QoS? 2. Čím se liší hlasové služby využívající rozhraní Iu CS od hlasových služeb využívajících rozhraní Iu PS (viz kap. 1.3)? 3. Při postupném popisu mobilních sítí 3G (s odkazem na 2G) a 4G se uvádí, že dochází ke snížení latence, zvýšení spolehlivosti, zvýšení přenosové rychlosti bez konkrétních hodnot či rozsahů. Jaké jsou typické hodnoty výše uvedených parametrů? Studentka obhájila diplomovou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO