Nízkošumový zesilovač pro pásmo S

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a následnou realizací nízkošumového zesilovače pro frekvenční pásmo S 2.3 - 2.4 GHz a zaměřuje se převážně na stabilitu a šumové přizpůsobení. Pro vytvoření návrhu a jeho simulaci byly použity programy Ansoft Designer a ANSYS HFSS. Byly provedeny simulace několika nízkošumových zesilovačů s cílem dosáhnout co nejlepších výsledků pro konečný návrh. Mimo to byl na vstupu zesilovače navržen dutinový rezonátor, který pracuje jako pásmová propust. Na závěr byl zesilovač vyroben a jeho vlastnosti porovnány se simulacemi.
This master's thesis presents the design and the realization of a low noise amplifier (LNA) for the S band of radio frequency spectrum from 2.3 GHz to 2.4 GHz. This thesis is mainly focused on stability and impedance matching networks study. Ansoft Designer and ANSYS HFSS programs are used for this design to simulate the LNA. Different low noise devices are simulated in order to find the best results for the final design. Moreover, a coaxial cavity resonator is designed in the input of the LNA and works as a band pass filter. Finally, the LNA is fabricated and its properties compared with the simulation results.
Description
Citation
BENITES AYALA, I. Nízkošumový zesilovač pro pásmo S [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (předseda) prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (místopředseda) prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (člen) prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Otázky: doc. Láčík Jak jste spokojen s výsledky vaší práce a co byste udělal lepe. Student odpovídá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO