Anténa a LNA pro vícepásmový přijímač GNSS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tento projekt popisuje mikropáskovou anténu pro GNSS a nízkošumový zesilovač. Mikropásková anténa je moderní typ antény. Anténa v tomto projektu je dvoupásmová s kruhovou polarizací. Tato práce popisuje jak vyrobit anténu, co je to kruhová polarizace, mikropáskovou anténu a také co je GNSS. Nízkošumový zesilovač zesiluje výstupní signál z antény.
This project describesa microwave antenna for GNSS and low noise amplifier. Mikrostrip antenna is a modern type of antenna. This mikrostrip antenna is Dual – band antenna with circual polarization. The thesis describes how to make anantenna, what a circular polarization is, whata patch antenna is and what GNSS is. Low noise amplifier amplifies the antenna output signal.
Description
Citation
ONDRÁŠ, M. Anténa a LNA pro vícepásmový přijímač GNSS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (člen) doc. Ing. Martin Štumpf, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen) prof. Ing. Róbert Hudec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Ing. Kubíček, Ph.D.: Výběr blokovacích kondenzátorů. Student vysvětluje, že se řídil doporučením výrobce. Dále jejich vlastnosti neřešil. Vlivu parazitních vlivů si je vědom však. Doc. Petržela: Nastavení pracovního bodu. Student chápe, které součástky je možné eliminovat z výpočtu pracovního bodu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO