Návrh rekonstrukce části distribuční NN sítě včetně zpracování projektové dokumentace k provedení stavby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou projektování distribučních sítí NN. V teoretické části jsou popsány legislativní požadavky na projektanta distribučních sítí, přehled norem, ve kterých by se měl projektant orientovat a programy používané v praxi pro tvorbu projektové dokumentace. V další části jsou uvedeny požadavky na rozsah projektové dokumentace k provedení stavby. Praktická část této práce je věnována návrhu rekonstrukce distribuční sítě v dané části obce. Zhodnocení stávajícího a nově navrženého stavu proběhlo pomocí výpočtu ustáleného chodu v programu BIZON. V poslední části je uvedena projektová dokumentace k provedení stavby v rozsahu pro bezproblémovou realizaci projektu.
This master’s thesis deals with problems associated with the design of LV distribution networks. In the theoretical part there are described, legislative requirements for the designer of distribution networks, overwiev of standards in which the designer should have oriented and programs used in practice to create design documentation. In the next part there are given requirements for the detail design documentation. Practical part of master’s thesis is devoted to design of reconstruction of distribution network in the given part of village. Appraisal of existing a newly design distribution network was done by calculating of stady state in the BIZON program. In the last part there is listed design documentation for construction in range for the smooth implementation of the project.
Description
Citation
KUBEŠA, R. Návrh rekonstrukce části distribuční NN sítě včetně zpracování projektové dokumentace k provedení stavby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Martin Kašpírek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student seznámil komisi se svou diplomovou prací na téma Návrh rekonstrukce části distribuční NN sítě včetně zpracování projektové dokumentace k provedení stavby. S posudky seznámil komisi vedoucí práce Ing. Bátora. Student odpověděl na dotazy oponenta a jeho připomínky. V rámci rozpravy položil dotazy Ing. Kašpírek - srovnání impedance původního a nového vedení, volba průřezu vedení, toto student v práci neřešil, nebyl schopný ani vysvětlit. Další dotaz položil doc. Toman, student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO