Měření elektrických parametrů vysokonapěťových komponentů pomocí elektronického můstku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním tématem této diplomové práce je měření dielektrických materiálů na měřícím zařízení Tettex. Práce pojednává o základní fyzice dielektrik, co to dielektrikum je, jak se chová v elektrických polích a co ovlivňuje jeho parametry. V textu jsou popsány metody měření vybraných parametrů dielektrik, a měřící zařízení Tettex a, jejich funkční principy. Dále jsou v práci zhodnocené provedené měření a diskutovány získané výsledky.
The main idea of this thesis is measurements of dielectric materials by using a device Tettex. The thesis is about basic physic properties of dielectric materials. The determination of a dielectric material is considered. The behavior of these materials in electrical fields and reasons, those can have an influence on it, are considered as well. In the text are described measuring methods of chosen parameters of dielectric materials by device Tettex and its functional principles. There are an evaluation of measurements, which were done, and a discussion about achieved results.
Description
Citation
KUMIČÁK, I. Měření elektrických parametrů vysokonapěťových komponentů pomocí elektronického můstku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Martin Kašpírek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student seznámil komisi se svou diplomovou prací na téma Měření elektrických parametrů vysokonapěťových komponentů pomocí elektronického můstku. S posudky seznámil komisi vedoucí práce Ing. Krbal. Student odpověděl na dotazy oponenta a jeho připomínky. V rámci rozpravy položil dotazy Ing. Krbal, student na ně odpověděl. Další dotazy položil doc. Mastný - standardy měřicích postupů, student odpověděl. Ing. Kašpírek se ptal na stavy oleje, student upřesnil. Doc. Toman se ptal na fyzické rozměry měřicího zařízení, student zařízení popsal.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO