Návrh elektrizace jednokolejné trati

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním tématem diplomové práce je návrh elektrizace jednokolejné trati stejnosměrnou proudovou soustavou 3 kV a střídavou proudovou soustavou 5 kV 50 Hz a poté ekonomicky zhodnotit v časovém období 30-ti let. Práce pojednává o základních trakčních soustavách a také se věnuje výpočtu hlavních parametrů elektrických vlakových souprav. V práci je detailně popsán postup při návrhu elektrizace tratě a částečné seznámení se simulačními programy, které byly využity pro energetické výpočty.
The main topic of the thesis is the design of single-track electrification of a direct current system of 3 kV and an alternating current system of 5 kV 50 Hz and then economically evaluate it over a period of 30 years. The work deals with basic traction systems and also deals with the calculation of main parameters of electric trains. The thesis describes in detail the procedure for the design of the electrification of the track and a partial introduction to the simulation programs that were used for energy calculations.
Description
Citation
SVOBODA, O. Návrh elektrizace jednokolejné trati [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Ptáček, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student seznámil zkušební komisi s výsledky své diplomové práce. Student prezentoval velice obsáhle. Předseda zkráceně seznámil komisi s posudky. Druhý oponentní posudek přečetl Ing. Lukáš Radil, Ph.D. Na připravených slidech student odpověděl na otázky z posudků. Předseda přednesl připomínky k nedostatkům práce, které jsou spojeny s jejím zpracováním. Následně se ptal Ing. Jiří Ptáček, Ph.D. na symetrii napájení trakčního vedení. Student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO