Aktualizace programu v zařízení s obvody Zynq

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Mezi mnohé požadavky kladené na moderní vestavěné systémy patří potřeba uchovávat více verzí jejich systémového obrazu (firmware, software nebo hardwareová konfigurace) a také možnost volby, který z těchto obrazů systém načte během procesu bootování, v závislosti na funkci, kterou daný obraz poskytuje. Tato diplomová práce popisuje vývoj aplikace pro zařízení s obvody Zynq firmy Xilinx, jejíž funkcí je provést aktualizaci systému. Aplikace zahrnuje jednoduchý vestavěný HTTP server sloužící ke vzdálenému přenosu souborů. Klientovi umožňuje nahrát soubor s obrazem skrze aplikaci spustitelnou z příkazové řádky, nebo prostřednictvím webové stránky, která byla navržena k tomuto účelu.
Among many which are placed on modern embedded systems is also the need of storing multiple system boot image versions and the ability to select from them upon boot time, depending on a function which they provide. This thesis describes the development of a system update application for Xilinx Zynq-7000 devices. The application includes a simple embedded HTTP server for a remote file transfer. A client is allowed to upload the boot image file with the system update from either command line application or using the web page developed for this purpose.
Description
Citation
MICHÁLEK, B. Aktualizace programu v zařízení s obvody Zynq [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ladislav Polák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Povalač, Ph.D. (člen) prof. Ing. Miloš Drutarovský, CSc. (člen) doc. Ing. Peter Počta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO