Zátěžové testy non-IT částí datových center

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce „Zátěžové testy non-IT částí datových center“ se zabývá teoretickým rozborem datových center se zaměřením na non-IT část a teoretickou přípravou k měření zátěžových testů zaměřených především na chlazení. Na teorii navazuje praktická část formou PEC měření firmy CATEGORY a.s.. Toto vzorové měření provedené v prostorách firmy, jasně nastiňuje důležitost provádění podobných testů. Měření je důkladně vyhodnoceno a jsou z něj vyvedeny návrhy na zkvalitnění provozu. Další bod praktické části obsahuje simulaci vzorového měření. Tato simulace slouží jako vhodný doplněk a porovnání. I díky simulaci lze opodstatnit důležitost podobných zátěžových testů.
The thesis "Load testing of non-IT parts data centers" deals with the theoretical analysis of data centers with a focus on non-IT part and theoretical preparation for measuring stress tests focused mainly on cooling. The theory is followed by a practical part of the PEC measurement by CATEGORY a.s .. This sample measurement carried out at the company premises clearly outlines the importance of performing similar tests. The measurement is thoroughly evaluated and suggestions are made to improve the operation. The next part of the practical part contains simulation of sample measurement. This simulation serves as a convenient addition and comparison. Also this simulation, the importance of similar stress tests can be justified.
Description
Citation
VÍTEČEK, A. Zátěžové testy non-IT částí datových center [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Čech, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO