Model fyzické vrstvy komunikačního systému IEEE 802.11af

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá analýzou, návrhem a simulací modelu fyzické vrstvy bezdrátového komunikačního systému IEEE 802.11af. V práci je především popsána vysílací část komunikačního systému s důrazem na zpracování IEEE 802.11af signálu. Následně je vytvořeno blokové schéma a model pro vysílací a přijímací části ve vysílacích módech SISO a MIMO. Model je realizován s grafickým uživatelským rozhraním v programovém prostředí MATLAB. Vytvořená aplikace slouží k prozkoumání vlastností IEEE 802.11af modelu na základě jeho systémových parametrů. Systémové parametry jsou volitelné uživatelem a aplikace poskytuje možnost simulace různých přenosových scénářů.
This diploma thesis deals with modeling, simulation, and analysis of the IEEE 802.11af wireless communication system on the physical layer. The work primarily describes the transmitting part of the communication system with an emphasis on the processing IEEE 802.11af signal. Subsequently, the block diagram and the basic model are created for the transmitting and receiving parts in SISO and MIMO transmission modes. The PHY model of IEEE 802.11af, with a graphical user interface (GUI), is created in MATLAB program environment. This application is used to explore the features and performance of the IEEE 802.11af based on its system parameters. System parameters can be configured by a user and different transmission scenarios can be simulated.
Description
Citation
SAPRYKIN, Y. Model fyzické vrstvy komunikačního systému IEEE 802.11af [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (člen) doc. Ing. Tomáš Götthans, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen) doc. Ing. Ján Gamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO