Implementace tvarování anténních příjmových svazků radaru v FPGA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se v úvodu zabývá teorií radarů a jejich rozdělením. Dále představuje maticové antény, jejich parametry a možnosti práce s nimi. V hlavní části je proveden návrh systému pro výpočet tvarování příjímových svazků na FPGA Cyclone V a jeho ověření.
At the begining of this thesis radar theory and classification of radar systems is explained. Next part introduces antenna arrays with it’s parameters and possibilities. Main part contains design of digital beamformer on FPGA Cyclone V and it’s validation.
Description
Citation
BÁRTA, J. Implementace tvarování anténních příjmových svazků radaru v FPGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. František Urban, CSc. (předseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen) Ing. Michal Řezníček, Ph.D. (člen) Ing. Alexandr Knápek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a odpovídal na otázky a připomínky oponenta a komise. 1) Je možné návrh provedený pro použité FPGA Cyclone V přenést přímo do cílového obvodu FPGA Arria 10? Jaké změny je třeba v návrhu provést? 2) Ve sčítačce v beamformeru není ošetřeno přetečení výsledku na úrovni VHDL. Jak je zajištěno, že k přetečení nedojde, např. rozsahem vstupních dat? 3) Jaké je využití zdrojů v použitém obvodu FPGA Cyclone V? Jaká je maximální pracovní frekvence? 4) Byl v rámci diplomové práce vytvořen program i pro hardwarový procesor HPS? Komise pokládala otázky k reálnému řešení aplikace. Student odpovídal na kladené otázky nepřesně nebo vůbec. Práci si špatně časově rozvrhl. Úroveň předložené práce je po stránce obsahové i textové velice slabá, až nedostačující. Textová část není v dostatečném rozsahu.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO