DC/DC měnič pro záložní zdroj se superkapacitory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá koncepčním návrhem DC/DC měniče použitelného pro záložní zdroj se superkapacitory. V dokumentu jsou popsány teoretické poznatky zahrnující technologii superkapacitorů, základních DC/DC měničů a jejich možnost použití v zařízeních pro akumulaci elektrické energie. Práce obsahuje popis navrženého systému záložního zdroje a jeho změřené vlastnosti.
Master’s thesis deals with the design concept of DC/DC convertor usable for a backup source with supercapacitors. The paper describes the theoretical knowledge of supercapacitors technology, principle of basic DC/DC convertors and their use in electrical energy storage systems. The thesis contains a description of the designed backup power system and its properties, which has been measured.
Description
Citation
PAVLÍK, A. DC/DC měnič pro záložní zdroj se superkapacitory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jan Leuchter, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (člen) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Jan Prášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO