Návrh ekologického vytápění rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem ekologického vytápění pro rodinný dům. Hlavním cílem je nalézt nejvýhodnější variantu systému vytápění a ohřevu teplé vody za pomocí tepelného čerpadla v kooperaci s alternativním systémem ohřevu. Pro vybraný objekt jsou vypočteny tepelné ztráty a na základě toho je zhotoveno několik návrhů vytápění. Následně je vypočtena ekonomická návratnost zhotovených návrhů.
This diploma thesis deals with the design of ecological heating for a family house. The main objective is to find the most advantageous variant of the heating and water heating system using a heat pump in cooperation with an alternative heating system. Thermal losses are calculated for the selected object, and several heating designs are made based on the calculations. Then the economic return of the designs is calculated.
Description
Citation
KOŘÍNEK, V. Návrh ekologického vytápění rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (místopředseda) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Libich, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO