Výpočet rozložení teplotního pole v elektrickém stroji

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce bylo vytvořit 3D model asynchronního motoru na kterém bude možno provádět teplotní, i jiné simulace ve výpočetním programu Ansys Workbench. Celá práce obsahuje teorii oteplování elektrických stojů, dále samostatnou konstrukci 3D modelu a následnou teplotní analýzu 3D modelu.
The aim of this work was to create a 3D model of an asynchronous motor on which it is possible to perform temperature and other simulations using the Ansys Workbench computational software. The whole work consists of the theory of warming of electric machines, the separate construction of a 3D model and its temperature analysis.
Description
Citation
ČERMÁK, J. Výpočet rozložení teplotního pole v elektrickém stroji [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) Ing. Jan Bárta, Ph.D. (člen) Ing. Jan Martiš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student seznámil komisy s obsahem své diplomové práce s názvem "Výpočet rozložení teplotního pole v elektrickém stroji". Student uvedl štítkové hodnoty zkoumaného asynchronního motoru včetně 3D modelu motoru a matematických simulací. Dále student představil chrakteristiky získané z počítačové simulace. Závěrem student shrnul dosažené výsledky. Student odpovídal na všechny tři otázky položené oponentem. V rámci diskuze se komise zaměřila na konstrukci samotného měřeného motoru a konstant použitých při výpočtech. Student byl dotazován na výsledky získané z tepelných simulacích. Studentovi byla položena členem komise otázka ohledně ventilátoru, která nebyla zodpovězena. Dále byl student upozorněn na špatné logaritmické proložení grafu v prezentaci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO