Realizace automatizovaného pracoviště výrobní linky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se věnuje problematice automatizování výrobního procesu pracoviště pro kování kovových dílů za tepla pro konkrétního zákazníka ve specifickém prostředí. V úvodu je proveden rozbor problematiky průmyslu čtvrté průmyslové revoluce. V další části se práce věnuje virtuálnímu zprovoznění pracoviště v programu Process Simulate. Následně se zabývá technickou částí návrhu a detailní specifikací jednotlivých komponent pracoviště a prostředí, do kterého bude nová linka integrována. Závěrem je zhodnoceno obchodní stanovisko a úspěšnost projektu po realizaci.
The thesis deals with the automation of the production process of the workplace for forging of metal parts for a specific customer in a specific environment. In the introduction, there is an analysis of the industrial revolution. In the next part, the thesis is devoted to the virtual commissioning in Process Simulate. It then deals with the technical part of the design and detailed specifications of the individual components. Finally, the success of the project after the implementation is evaluated.
Description
Citation
PECHA, V. Realizace automatizovaného pracoviště výrobní linky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Pokorný, Ph.D. (předseda) Ing. Ondřej Čech, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Student seznámil zkušební komisi s výsledky diplomové práce a zodpověděl položené otázky. Jaké výrobky byly vyráběny na navržené lince? Co se skrývá v marži?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO