Optický analyzátor koncentrace CO2 v dechu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o měření koncentrace oxidu uhličitého v dechu pomocí optického analyzátoru za využití absorpční spektroskopie v infračervené oblasti. Použitá metoda je podrobně popsána s technickým zaměřením na jednotlivé komponenty potřebné pro následnou realizaci. Je vytvořeno schéma obvodu potřebné pro výrobu zařízení s Arduino platformou, sloužící jako hardware k propojení a napájení jednotlivých částí a software pro tvorbu uživatelského prostředí s následným využitím Bluetooth modulu pro přenos naměřených dat na mobilní zařízení, kde jsou prezentovány výsledky v reálném čase.
This Master's thesis discusses about the measurement of the carbon dioxide concentration in breathing by an optical analyzer using infrared absorption spectroscopy. The method is described with the technical focus on individual components needed for subsequent implementation. A circuit diagram is created to produce Arduino platform devices that serve as hardware to connect and power individual parts and software to create a user environment, followed by a Bluetooth module to transmit measured data to mobile devices where real-time results are presented.
Description
Citation
ŠKORPÍK, D. Optický analyzátor koncentrace CO2 v dechu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen) Ing. Roman Jakubíček, Ph.D. (člen) MUDr. Marie Nováková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-06
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO