Změna konsolidované účetní závěrky v důsledku změny velikosti podílu ve společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na oblast konsolidované účetní závěrky. V teoretické části jsou specifikovány základní pojmy, metody a systém konsolidace účetní závěrky. V analytické části je představena společnost a provedeno zhodnocení současného stavu. Následně jsou tyto poznatky aplikovány v praktické části, ve které je navržena změna konsolidační metody z důvodu prodeje části vlastnického podílu drženého v dceřiné společnosti. V závěru práce je posouzen ekonomický dopad provedené operace.
The diploma thesis focuses on the area of consolidated financial statements. In the theoretical part, the basic terms, methods and the system of consolidation of the financial statements are specified. In the analytical part, the company is presented and an assessment of the current situation is carried out. Subsequently, these findings are applied in the practical part, where a change in the consolidation method is proposed due to the sale of a portion of the ownership interest held in the subsidiary. In conclusion, the economic impact of the operation is assessed.
Description
Citation
LASLOVÁ, K. Změna konsolidované účetní závěrky v důsledku změny velikosti podílu ve společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslava Rajchlová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Otázky vedoucího: nejsou Otázky oponenta: odpovězeno Otázky komise: Ing. Pavel Svirák, Dr.: V rámci analýzy uvádíte, že společnosti klesá VH i z důvodu využití finančního leasingu, bylo nutné pořizovat majetek na leasing? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO