Objektivizované stanovení hodnoty společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá stanovením objektivizované hodnoty podniku na základě provedení strategické a finanční analýzy, které slouží jako základ pro rozdělení aktiv na provozně potřebná a provozně nepotřebná, stanovení jednotlivých generátorů hodnot a sestavení finančního plánu. S použitím těchto nástrojů se stanoví objektivizovaná hodnota podniku prostřednictvím metody diskontovaného cash flow entity a ekonomické přidané hodnoty.
This master thesis deals with determination of objectivized value of company based on results of strategic and financial analysis which are used as a basis for distribution of assets as an operationally needed and operationally not needed, setting of individual value generators and compiling of a financial plan. Using these bases, the objectivized value of the company will be determined using method discount cash flow entity and the economic value added.
Description
Citation
KULA, R. Objektivizované stanovení hodnoty společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
otázky oponenta: Výsledky analýzy 7S se mi jeví v některých bodech spíše jako orientační, nechť diplomant specifikuje kritické faktory ovlivňující produktivitu společnosti v kontextu současné napjaté situace na trhu práce (část spolupracovníci). odpovězeno Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. Proč jste v rámci práce prováděl strategickou analýzu SLEPT s ohledem na cíl DP? Je možné zjistit objektivní hodnotu z pohledu obyvatel regionu jako zaměstnavatele? částečně odpovězeno Ing. Jan Pěta, Ph.D. Omezil jste se pouze na českou literaturu, problematiku jste řešil jen z pohledu metod prof. Maříka? odpovězeno Z jakého důvodu navrhujete prodej DM v hodnotě 250 milionů, prospěje jí to? odpovězeno částečně Proč v roce 2018 máte v návrhové části nákup majetku 300 milionů a následně jeho prodej? odpovězeno částečně Jak můžete splácet dluhy v záporné hodnotě - v práci uvedeno splácení dluhu -6 let apod.? Proč toto irelevantní číslo je vůbec v práci uvedeno? odpovězeno s výhradami
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO