Podnikatelský záměr - zřízení lesní školky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá vytvořením realistického a aplikovatelného podnikatelského záměru pro nově vznikající podnik lesní školku. Práce se dělí na čtyři hlavní části. První část popisuje cíl práce a metodiku zpracování. Následuje druhá část, teoretická, ve které jsou popsány a vysvětleny teoretické poznatky a východiska, potřebná k vytvoření podnikatelského záměru. Ve třetí části je za pomoci teoretických poznatků analyzována současná situace na trhu, vnitřní a vnější podnikatelské prostředí. Poslední část obsahuje vlastní návrhy řešení podnikatelského záměru a je zakončena závěry a doporučeními, které se mohou do budoucna přispět k založení a rozvoji podniku.
The diploma thesis deals with the creation of a realistic and applicable business plan for a new business – a forest nursery. The diploma work is divided into four main parts. Part one describes the objective and methodology of work. Followed by the second part, a theoretical one, in which the theoretical knowledge and the starting point needed to create the business plan are described and explained. In the third part, I analysed, with help of the theoretical knowledge, the current market situation and the internal and external business environment. The last part includes suggestions for the business plan and is closed with a final summary and recommendations, which should contribute to the establishment and to the further development of the firm in the future.
Description
Citation
KOHOUTKOVÁ, M. Podnikatelský záměr - zřízení lesní školky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Mahel, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartošek, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-06
Defence
Otázky vedoucího - nejsou; Otázky oponenta - odpovězeno; doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. - budou zákazníci typu B2C nebo B2B? - odpovězeno; jak jste odlišila optimistickou, realistickou a pesimistickou variantu? - odpovězeno; Ing. Martin Mahel, Ph.D. - jaký je výrobní cyklus daného produktu? - odpovězeno; budete mít dostatek zdrojů pro vyplacení mezd? - částečně odpovězeno; proč jste zvolila analýzu PESTLE? - odpovězeno;
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO