Návrh optimalizace materiálových toků s použitím RFID v expedici

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá optimalizací materiálového toku s využitím RFID technologie ve společnosti Bosch Diesel, s. r. o. na oddělení Expedice. Teoretická část vymezuje základní pojmy, které souvisejí s logistikou, RFID technologií a materiálovými toky. Analytická část popisuje proces balení, odvádění a vyexpedování CP4 čerpadel k zákazníkovi. Na základě analytické části jsou uvedeny návrhy, které optimalizují časovou náročnost procesu a snižují chybovost zaznamenávaných dat do systému.
The diploma thesis deals with optimization of material flow using RFID technology in Bosch Diesel company at the Expedition department. The theoretical part defines the basic concepts related to logistics, RFID technology and material flows. The analytical section describes the process of packing, data confirmation and dispatching CP4 pumps to the customer. Based on the analytical part, there are suggestions that optimize the time-consuming process and reduce the error rate of the recorded data to the system.
Description
Citation
KRICHŤÁKOVÁ, B. Návrh optimalizace materiálových toků s použitím RFID v expedici [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Ing. Martin Janáček (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Otázky vedoucího práce (prof. Ing. Marie Jurová, CSc.): S kým by měla společnost komunikovat v rámci zavedení inovací a kdo je konečný zákazník? /zodpovězeno Otázky oponenta práce (Ing. Martina Kalců): 1. V dnešní době se mluví o náhradě dieslových za elektromobily. Co byste doporučila ..../ zodpovězeno 2. Domníváte se, že balící linku by bylo možné aplikovat i na jiné produkty? / zodpovězeno Otázky členů komise: Ing. Martin Janáček - Byla cesta k diplomové práci pro Vás spletitá? Jaká část DP pro Vás byla nejtěžší pro zpracování? /zodpovězeno Přínosy práce - dochází k implementaci Vašeho řešení? /zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO