Proces zavedení Competitive Intelligence do vybrané zemědělské společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o procesu zavedení Competitive Intelligence do vybrané zemědělské společnosti za účelem pomoci firmě vylepšit její postavení na trhu a získat konkurenční výhodu. Po zhodnocení současného stavu firmy je definován problém k následnému řešení. Po teoretické části je navrhnut samotný proces CI do podniku včetně fází, kterými musí firma při zavádění projít. Posléze následuje použití vybraných metod pro analýzu nejvýznamnějšího konkurenta. Na závěr je shrnut celý návrh řešení včetně přínosů pro firmu a eventuálních nedostatků.
This diploma thesis deals with the process of introducing Competitive Intelligence into a selected agricultural company in order to help the company improve its market position and gain a competitive advantage. After evaluating the current situation of the company, there is a problem to be solved. After the theoretical part, the CI process is proposed to the company, including the phases that the company has to go through during the implementation. Then follows the use of selected methods for the analysis of the most important competitor. In conclusion, the whole proposal of the solution is summarized, including benefits for the company and possible shortcomings.
Description
Citation
KOMOSNÁ, V. Proces zavedení Competitive Intelligence do vybrané zemědělské společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Zuzana Dohnalová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (místopředseda) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen) Ing. et Ing. Pavel Juřica, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-07
Defence
Otázky vedoucího: Otázka č. 1: odpovězeno Otázka č. 2: částečně odpovězeno Otázky oponenta: nejsou Doc. Ing. František Bartes CsC. Jak se díváte na metodu kontroly klíčových předpokladů a její význam? odpovězeno Ing. et Ing. Pavel Juřica Ph.D. Prezentovala jste vyhodnocování důkazů a v závěru uvádíte efektivní proces. Vysvětlete návrh a zavedení nového procesu v této souvislosti. přesvědčivě odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO