Komparace korporátní daně v České republice a v Německu pro vybranou společnost s ručením omezeným

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na zdaňování příjmů právnických osob, konkrétně společnosti s ručením omezeným. Je provedena komparace korporátní daně mezi Českou republikou a Německem s cílem vymezit postup výpočtu daňové povinnosti pro oba státy. Pro účely práce je vybrána česká společnost s ručením omezeným, pro kterou je vypočtena daňová povinnost a jsou sestaveny návrhy pro budoucnost.
The thesis is focused on corporate income taxation, namely limited liability company. There is a comparison of the corporate tax between the Czech Republic and Germany in order to define the procedure for calculating the tax liability for both countries. For the purpose of the thesis, a Czech limited liability company is selected for which the tax liability is calculated and proposals for the future are drawn up.
Description
Citation
HYRŠOVÁ, T. Komparace korporátní daně v České republice a v Německu pro vybranou společnost s ručením omezeným [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Grásgruber Miloš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Mikulica (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Otázky vedoucího práce: nejsou Otázky oponenta: zodpovězeno Otázky dalších členů komise: doc. Fedorová: Mohla by společnost využívat meotdu komponentního odepisování? Zodpovězeno. doc. Lajtkepová: Jaký má vliv na podání doňového přiznání povinný audit? Zodpovězeno. doc. Fedorová: Podléhá společnost auditu? Zodpovězeno. doc. Fedorová: Uvažovala jste, jak do tohoto srovnání vstupuje sociální a zdravotní pojištění? Zodpovězeno. doc. Fedorová: Kolik má společnost stálých zaměstnanců? Zodpovězeno. Grásgruber, Ph.D.: Řešila jste odlišnosti z hlediska uznatelnosti daňových nákladů v ČR a Německu? Dokážete uvést příklad? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO