Štíhlá výroba a její implementace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomové práce je zaměřena na implementaci podmínek štíhlé výroby do sta-vu výrobního procesu ve vybrané firmě, analyzovat a nalézt úzká místa. Cílem práce je odstranění prostojů výrobního procesu k zajištění štíhlých podmínek vybraného úseku při zavedení nového produktu a při nové vybavenosti praco-viště. První část práce je věnována literární rešerši a zabývá teoretickou přípravou, porozumění problematiky výrobního procesu, štíhlé výroby a jejími metodami. Druhá část se zabývá analýzou výroby konkrétního produktu a jednotlivými vý-robními operacemi, aplikací metod štíhlé výroby a návrhy nového uspořádání pracoviště.
The diploma thesis is focused on the implementation of lean production con-ditions into the production process of the selected company, analyze and find bottleneck. Aim of thesis is to eliminate the downtime of the production pro-cess to provide lean conditions for the selected section when introducing a new product and new facilities at the worplace. First part of thesis is devoted to literature review and dealingwith teheoteri-calpreparation, understanding principles and methods of lean production. Second part is dealing with analyzing production processes of product and in-dividual production operations, application of lean production methods and proposals for a new organization of the workplace.
Description
Citation
KOLÁROVCOVÁ, P. Štíhlá výroba a její implementace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Ing. Libor Trnavský (místopředseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartošek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-07
Defence
otázka vedoucího - zodpovězeno prof. Jurová - Jakého charakteru jsou přínosy vašich návrhů z hlediska štíhlé výroby? - zodpovězeno Ing. Trnavský - Dokážete kvalifikovaně odhadnout, o kolik vaše přínosy sníží celkovou cenu produktu a jak to zvýší celkovou nasaditelnost produktu do podniků? - zodpovězeno doc. Šimberová - Máte tady spoustu obrázků a tabulek, ale nemáte tady zdroje. Proč? - zodpovězeno Ing. Bartošek - Z pohledu výrobního procesu, který jste tady představila, jaká je variantnost výroby? - zodpovězeno Ing. Bartošek - Jak se ten výrobní program mění v čase? - zodpovězeno Ing. Bartošek - Ten vybraný typ materiálu, jaký objem produkce a prodejů zastává v rámci celkového prodeje společnosti procentuálně? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO