Moderní laserové metody měření rychlostí proudění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je podat čtenáři ucelený pohled na současné laserové metody pro měření rychlosti proudění tekutin. Metody jsou rozděleny a srovnány dle různých kritérií. U jednotlivých technik je stručně nastíněn jejich princip měření, možnosti a okruh použití. Dále jsou zde zmíněny jejich výhody a nevýhody, vhodné oblasti aplikace a základní parametry. V závěru nalezneme ukázku vyhodnocení dat měřených pomocí jedné z metod.
The aim of this work is to give readers a comprehensive view of the present laser methods for measuring the velocity of fluid flow. The methods are classified and compared according to various criteria. Individual techniques are briefly outlined their principles of measurement, options and range of applications. Furthermore, this work discusses the advantages and disadvantages, appropriate areas of application and the basic parameters. At the end we can find a sample analysis of data measured by one method.
Description
Citation
LOUTOCKÝ, P. Moderní laserové metody měření rychlostí proudění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Doc. Štětina Seznámil jste se v průběhu studia s nějakým statistickým software? Uveďte nevýhodu použití klouzavého průměru. Jak se řeší případ, kdy data obsahují nějakou hodnotu, která do souboru statisticky nepatří? Doc. Katolický Proč jste do práce nezařadil i jiné měřící metody? Doc. Kratochvíl Jak se měří velikost proudících částic?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO