Hodnocení výkonnosti vybraného podniku podle modelu Start Plus a návrhy na zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na hodnocení výkonnosti zvoleného podniku za pomoci vícekriteriálního modelu START PLUS. Celá práce je rozdělena na čtyři fundamentální části, které jsou navzájem provázány. První část pojednává o vytyčených cílech a zvolené metodologii práce. Teoretický blok objasňuje základní pojmy a konvenční i nekonvenční přístupy k měření výkonnosti. V rámci analytické části je charakterizován podnik a dochází ke komplexní analýze na základě zvoleného modelu, což vyúsťuje jak k identifikaci silných stránek a příležitostí ke zlepšení, tak k bodovému hodnocení ve zkoumaných oblastech. Na základě těchto poznatků jsou v návrhové části vytvořena reálná opatření, která by měla přispět ke zvýšení celkové výkonnosti podniku.
This diploma thesis focuses on the evaluation of the performance of the selected company with the help of a multi-criteria model START PLUS. The whole thesis is divided into four fundamental parts that are intertwined. The first part deals with the objectives set and the chosen methodology of this thesis. The theoretical block explains the basic concepts and conventional and unconventional approaches to performance measurement. In the analytical part, the company is characterized, and a complex analysis is carried out based on the chosen model, which results in the identification of strengths and opportunities for improvement, as well as in the point assessment in the studied areas. Based on these findings, real measures are created in the design part, which should contribute to the increase the performance of the company.
Description
Citation
HAMERNÍK, P. Hodnocení výkonnosti vybraného podniku podle modelu Start Plus a návrhy na zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) Ing. Martin Mahel, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Ing. Josef Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Otázky vedoucího - Ing. Josef Veselý, Csc. Předpokládáte, že budou data získaná průzkumem spokojenosti zaměstnanců v podniku zpracována a poznatky využity? - odpovězeno Bylo by vhodné otázky v dotazníku zaměřit na oblast kompetencí manažerů a jak jsou s používanými manažerskými přístupy a metodami zaměstnanci spokojeni? - nepoloženo Otázky oponenta - Ing. Jiří Janíček Je vhodné zavedení benefitního systému Cafeterie Gallery Bety? Pokud ano, tak proč? - odpovězeno Jaké jsou celkové přínosy, které plynou ze zavedení uvedených návrhů? - odpovězeno Jaké jsou další zaměstnanecké benefity, které by bylo možné použít? - odpovězeno Otázky komise - Ing. Martin Mahel, PhD. Zavedení benefitního systému - odpovězeno Ing. Markéta Kruntorádová, PhD. Kolik má firma zaměstnanců? O kolik procent jste firmě navýšil náklady? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO