Využití controllingu v podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na využití operativního controllingu v podniku, a to především na plánování a sledování odchylek. První část diplomové práce je teoretická, ve které budou popsány základní pojmy, které se následně použijí v části analytické. V analytické části bude firma ABC s.r.o. stručně popsána a poté analyzován její současně využívaný způsob plánování pro rok 2018. Následně budou na základě skutečných hodnot analyzovány odchylky. V návrhové části se pokusím navrhnout nápravná opatření, ke zlepšení současné situace ve formě plánu za pomoci metody krycího příspěvku.
The master´s thesis is focused on application of Management Control System in a company especially on operative planning and devations analysis. The first part of the master´s thesis is theoretical with basic terms and used continualy in the analytical part. In analytical part the company ABC s.r.o. will be described and analyzed its currently used planning method for 2018. Then will be used deviation analysis. In the proposal part i will try to propose corrective actions, to improve the current situation in the form of a plan using the cover margin contribution.
Description
Citation
GERLICHOVÁ, V. Využití controllingu v podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslava Rajchlová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Otázky vedoucího: nejsou Otázky oponenta: zodpovězeno Otázky komise: prof. Ing. Mária Režňáková, CSc.: Kde je příčina toho, že jsou paušální zakázky ztrátové? zodpovězeno Ing. Pavel Svirák, Ph.D.: Vysvětlete rozdělení víceprací v analyzované firmě. zodpovězeno prof. Ing. Mária Režňáková, CSc.: Proč byly v tomto roce dosaženy výrazně nižší odchylky než v minulých obdobích? Jak jste rozdělila dodavatele dle jednotlivých typů zakázek? V čem vidíte největší přínos Vaší práce? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO