Vykazování vybraných skupin aktiv podle IFRS a české účetní legislativy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce „Vykazování vybraných skupin aktiv podle IFRS a české účetní legislativy“ se zaměřuje na komparaci vykazování dlouhodobého hmotného majetku v různých účetních systémech. Práce se zabývá oceňováním, odpisováním a finančním leasingem. Rovněž se tato práce zaměřuje na zhodnocení dopadu na finanční výkazy a výsledek hospodaření.
The diploma thesis „Reporting of Selected Groups of Assets according to IFRS and Czech Accounting Legislation“ focuses on comparation of reporting of tangible fixed assets in various accounting systems. Thesis examines valuation, amortization and financial leasing. Also, thesis focuses on assessing the impact on financial statements and the impact on economic result.
Description
Citation
STŘASÁK, T. Vykazování vybraných skupin aktiv podle IFRS a české účetní legislativy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Grásgruber Miloš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Mikulica (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Otázky vedoucího práce: Částečně zodpovězeno. Otázky oponenta: Částečně zodpovězeno. Rozšíření otázky oponenta: doc. Fedorová: Proč jste řešil situaci pouze z pohledu finančního leasingu? Našel jste i jiné rozdíly? Nezodpovězeno. Otázky dalších členů komise: doc. Fedorová: Co je myšleno pojmem náklady na zařízení? Částečně zodpovězeno. Ing. Mikulica: Který standard upravuje problematiku leasingu dle IFRS? Zodpovězeno. Ing. Mikulica: Jakým způsobem je upravena problematika majetku v české účetní standardě a pro koho je vyhláška určena? Částečně zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO