Komparace zdanění rodiny v České republice a vybraných zemích OECD

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá porovnáním zdanění rodiny v České republice a ve vybraných zemích OECD. V teoretické části je popsána osobní důchodová daň, její konstrukční prvky a základní informace o zdaňování fyzických osob dle legislativy jednotlivých států. Analytická část práce je podrobněji zaměřena na zdanění příjmů ze zaměstnání v České republice, Irsku a Německu. Poslední část podává návrhy a doporučení pro Českou republiku.
The diploma thesis focuses on comparation of taxation of family in the Czech Republic and selected OECD countries. The first part summarizes theoretical knowledge about personal income tax, its structural components and basic information about taxation of personal income according to national regulations. Second part analyses taxation of the incomes from employment in the Czech Republic, Ireland and Germany. The last part gives suggestions and recommendations for the Czech Republic.
Description
Citation
KLENOROVÁ, L. Komparace zdanění rodiny v České republice a vybraných zemích OECD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Grásgruber Miloš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Mikulica (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Otázky vedoucího práce: nejsou. Otázky oponenta: zodpovězeno. Otázky dalších členů komise: doc. Lajtkepová: Je pravda, že v ČR mzdovou distribuci odráží spíše medián. Víte, jak je to v Irsku a Německu? Zodpovězeno. Grásgruber, Ph.D.: Porovnávala jste i rozdíly zdravotního a sociálního pojištění mez jednotlivými zeměmi? Nezodpovězeno. Ing. Mikulica: Jaké byly výsledky tohoto porovnání? Která země má nejvýhodnější výsledky? Zodpovězeno. Ing. Mikulica: Existuje v České republice daňový portál? Nezodpovězeno. doc. Fedorová: Jaké byly Vaše důvody pro výběr právě Německa a Irska? Zodpovězeno. doc. Fedorová: Víte, jak se v ČR hodnotí zdanění? částečně zodpovězeno doc. Fedorová: Vaše návrhy by vedly ke snížení daňového zatížení? Myslíte, že je zde šance k realizaci těchto návrhů? Zodpovězeno. doc. Fedorová: Víte, jaký je podíl přímých a nepřímých daní? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO