Statistický výstup z asistovaných zhodnocení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem této diplomové práce je statistická analýza asistovaných zhodnocení. Teoretická část popisuje klíčové pojmy z oblasti kybernetické a informační bezpečnosti, základní podklady pro tuto oblast a důležité předpisy. Další část se zaměřuje na popis asistovaného zhodnocení, jeho průběhu, nutných podmínek a obsahu. V poslední části se věnujeme statistické analýze získaných vzorků. Vzorky analyzujeme z několika úhlů pohledu, porovnáváme a hledáme vlastnosti a informace, které by mohly být nápomocné pro auditory při hodnocení.
The subject of this diploma thesis is a statistical analysis of security audits. The theoretical part describes key terms in the field of cyber and information security, basic background for this area and important regulations. The next part focuses on the description of security audit, its course, necessary conditions and content. The last part is devoted to statistical analysis of obtained samples. We analyse samples from several points of view, compare and look for features and information that could be helpful to the auditor’s assessment.
Description
Citation
HRUBEŠOVÁ, G. Statistický výstup z asistovaných zhodnocení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Sedlák (člen) Mgr. Martina Bobalová, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Klusák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Otázka vedoucího: Doporučujete asistované zhodnocení a následnou analýzu začlenit do základního balíčku služeb systémové integrace ve společnosti? odpovězeno Otázka oponenta: Domníváte se, že by bylo možno zpracovat výsledky analýzy do formy doporučení jako "best practise", např. při implementaci ISMS? odpovězeno Mgr. Martina Bobalová Ph.D. Jak vypadá teď aktuální stav ve společnosti? odpovězeno Prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. Kdy uvidíte ekonomické přínosy ze zavedení Vašich návrhů do společnosti? Jaké konkrétní rizikové dopady mohou vzniknout při nedostatečném zabezpečení IS společnosti? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO