Návrh zavedení řízení bezpečnosti informací s důrazem na budování bezpečnostního povědomí v příspěvkové organizaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá systémem řízení bezpečnosti informací v organizaci společně s budováním bezpečnostního povědomí u zaměstnanců. Téma je zaměřeno na zpracování konkrétního návrhu šitého na míru příspěvkové organizaci, ve které se zpracovávají osobní a citlivé údaje. V procesu řízené změny budou jednotlivé kroky návrhu postupně implementovány za účelem zvýšení bezpečnosti a uvedení probíhajících procesů v organizaci do souladu s požadavky vyplývajícími z nařízení GDPR.
The thesis deals with the information security management system in the organization together with building of security awareness among employees. The theme is focused on the custom made proposal for a contributory organization in which personal and sensitive data are being processed. In the process of controlled change, the individual steps of the design will be gradually implemented in order to increase the security and bring the ongoing processes in the organization into line with the requirements of the GDPR.
Description
Citation
CHUDOBA, D. Návrh zavedení řízení bezpečnosti informací s důrazem na budování bezpečnostního povědomí v příspěvkové organizaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Sedlák (člen) Mgr. Martina Bobalová, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Klusák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Otázky oponenta: Je po implementaci ISMS a SAE va daném typu organizace tento stav udržitelný bez externí spolupráce? odpovězeno Ing. Aleš Klusák Ph.D. Jakým způsobem bude zabezpečena navrhovaná nová serverovna, jaká jsou pro ni nějvětší hrozby? odpovězeno Ing. Petr Sedlák Jakým způsobem je materiálně (ze zdrojů) zabezpečena tato nová investice? odpovězeno Doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. S jakými největšími problémy pro implementaci návrhů jste se ve společnosti setkal? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO