Návrh podnikového finančního plánu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tématem diplomové práce je sestavení finančního plánu pro vybranou společnost, kterou je společnost ZEMO, spol. s r.o. se sídlem v Bohatých Málkovicích, která se zabývá zemědělskou činností, především rostlinnou výrobou. V první části práce jsou vypsána teoretická východiska, poté je zde představen vybraný podnik, provedena strategická a finanční analýza a na závěr práce je zpracován finanční plán na roky 2018 – 2021 v optimistické a pesimistické variantě. Závěrem je provedeno zhodnocení obou variant tohoto finančního plánu.
The topic of this thesis is to create a financial plan for a selected company, which is the company ZEMO, spol. s r.o. with its headquarters in Bohaté Málkovice, which is engaged in agricultural activities, especially plant production. In the first part of the thesis there are the theoretical starting points, then the selected company is introduced, the strategic and financial analysis is performed and the financial plan for the years 2018 - 2021 in the optimistic and pessimistic variant is processed. Finally, an evaluation of both variants of this financial plan is made.
Description
Citation
GALITA, M. Návrh podnikového finančního plánu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Ing. Martin Janáček (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Otázky vedoucího práce (Ing. Michal Karas, Ph. D.): Je pro společnost reálné nakupovat pozemky i přes nutnost takto výrazného dodatečného úvěrového financování? Je reálné získat úvěr v této výši od banky? Konzultoval jste závěry se společností? / zodpovězeno Otázky oponenta práce (doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph. D.): Vysvětlete proč Altmanův model i Index IN 05 vyšel v jednotlivých letech lépe u pesimistické varianty než u optimistické varianty. Nehledě na to, že má klesající charakter. / zodpovězeno Proč jste na začátku sestavování finančního plánu, jako první krok nekvatifikoval firnanční cíle? /zodpovězeno Otázky členů komise: Ing. Martin Janáček - Jaké bylo nejpřekvapivější zjištění při analýze podniku? /zodpovězeno Kdybyste se stal finančním ředitelem této společnosti - co byste učinil jako první? / zodpovězeno Představuje nějakou hrozbu, když EU omezí velikost půdy? /zodpovězeno doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. - Jaká je Vaše zkušenost ve vztahu k půdě a když na půdě hospodaří vlastník či nájemce. / zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO