Hodnocení výkonnosti společnosti s využitím Balanced Scorecard

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku výkonnosti společnosti, na její hodnocení a následnou implementaci modelu Balanced Scorecard. Teoretická část práce představuje teoretické poznatky, získané odbornou literaturou, na které navazují další části této diplomové práce. Analytická část si klade za cíl představit vybranou společnost, včetně situační a finanční analýzy. Výsledné hodnoty jsou využívány jako podklad pro návrhovou část práce, která se zaměřuje na vytvoření a implementaci zmíněného modelu BSC do analyzované společnosti s cílem dosažení nejen vyšší výkonnosti, ale i požadovaných strategických cílů.
The thesis focuses on the problems of company performance, its assessment and the following implementation of the Balanced Scorecard model. The theoretical part of the work introduces theoretical knowledge acquired in professional literature followed by other parts of the thesis. The analytical part aims at introducing a chosen company including situational and financial analysis. The final values are used as a basis for the proposal part of the work that focuses on the creation and implementation of the aforementioned BSC model in the analysed company directed at reaching not only a higher performance but also the required strategic objectives.
Description
Citation
KRUŠINA, M. Hodnocení výkonnosti společnosti s využitím Balanced Scorecard [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-07
Defence
Otázka oponenta: V textu zmiňuje dominantní postavení společností ČEZ a EON. Existuje reálná možnost, jak donutit tyto odběratele k dodržování platebních podmínek? Existuje alespoň teoretická možnost na změnu odběratelů, nebo je tato možnost zcela nemožná. Prosím o podrobnější vysvětlení. - Odpovězeno Doc. Meluzín: Uvažovali jste o faktoringu a forfaitingu? - Odpovězeno Ing. Smolíková: Jaká metody byla použitá pro analýzu rizik? - Částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO