Zdanění mezd a zaměstnaneckých benefitů u velkých účetních jednotek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na problematiku zdanění odměňovaných zaměstnanců formou mezd a zaměstnaneckých benefitů u velkých účetních jednotek. V teoretické části jsou popsány základní typy peněžního i nepeněžního odměňování s ohledem na jejich vliv na daň z příjmu, a to vzhledem k zaměstnanci i zaměstnavateli. Analytická a návrhová část diplomové práce obsahují rozbor méně používaných zaměstnaneckých benefitů a forem odměňování a dopad na finanční situaci obou zúčastněných stran.
The master thesis is focused on the issue of taxation of wages and employee benefits for large entities. The theoretical part of the thesis describes the basic concepts of monetary and non-monetary remuneration regarded to their impact on income tax, considering to employees and employers. The analytical and proposal part of the thesis contain an analysis of less-used employee benefits and forms of remuneration and the impact on the financial situation of both involved parties.
Description
Citation
GLOZYGOVÁ, A. Zdanění mezd a zaměstnaneckých benefitů u velkých účetních jednotek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Miloš Tumpach, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen) Ing. Jana Gláserová, Dr. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
otázky oponenta - zodpovězeno doc. Brychta - Z jakého důvodu jste navrhla finanční příspěvek na home-office? - zodpovězeno. doc. Brychta - Není home-office jako takový již benefitem? - zodpovězeno doc. Brychta - Jak jste stanovila výši superhrubé mzdy u dohody u pracovní činnosti - zodpovězeno. Ing. Gláserová - Ve Vaší práci jste uváděla výši čísté mzdy, na jaké zaměstnance se tato mzda vztahuje? - zodpovězeno Ing. Gláserová - Ve vaší práci jste rovněž uvedla pozitivní vliv Vašich návrhů na výsledek hospodaření, jaký negativní vliv mohou mít Vaše návrhy na výsledek hospodaření - zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO