Návrh větrání a chlazení v rodinném domě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na návrh větrání a chlazení pro rodinný dům. První část práce se zabývá možnostmi větrání a chlazení, vzduchovody a jejich součástmi a vybranými větracími jednotkami. Následující část se zabývá rozborem vzduchotechnických tras, jejich dimenzemi a tlakovými ztrátami. Poté je určena tepelná zátěž domu, na kterou je navrženo chlazení. Poslední část se zabývá porovnáním finančních nákladů na pořízení všech komponent pro větrání i chlazení, montáž, instalaci a náklady na provoz. Přiložené výkresy a seznamy položek se nachází v příloze.
The diploma thesis is focused on the design of ventilation and cooling for the family house. The first part of the thesis deals with possibilities of ventilation and cooling, air ducts and their components and selected ventilation units. The next part deals with the analysis of air-conditioning routes, their dimensions and pressure losses. Then the heat gain is determined, and cooling is proposed. The last part deals with the comparison of financial costs for purchase of all components for ventilation and cooling, assembly, installation and operating costs. The enclosed drawings and item lists are at the end of the thesis.
Description
Citation
BÍZA, M. Návrh větrání a chlazení v rodinném domě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technika prostředí
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (člen) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) prof. Ing. Jan Jedelský, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen) Bc. Ing. Jan Fišer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Zodpovězeny dotazy oponenta. Doc. Katolický se dotázal proč při hodnocení nákladů byl zohledněn pouze jednoletý provoz zařízení? Doc. Jedelský položil otázku zda byla při ekonomickém hodnocení zohledněna i životnost zařízení? Doktor Fišer se zeptal proč byla zamítnuta varianta s chladičem (výparníkem) v potrubí? Doktor Fišer se dotázal proč jednotka WAFE nepotřebuje předehřev vzduchu? Doc. Katolický se zeptal proč bylo odděleno řešení vytápění, větrání a chlazení v daném objektu? Doc. Jedelský se zeptal zda byla hodnocena také hlučnost daných zařízení? Prof. Pavelek se dotázal jestli byl při návrhu větrání a chlazení zohledněn i DR index? Student zodpověděl všechny otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO