Analýza a návrh způsobu využití brownfields v bývalém areálu ABB EJF

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce řeší aktuální problematiku opětovného využití „brownfields“ v návaznosti na problematiku udržitelného rozvoje. Prvotním cílem práce je podrobná analýza a vytvoření návrhu na nejlepší možné využití konkrétního brownfieldu v Brně. Jedná se o bývalý areál ABB EJF, který se nachází v katastrálním území Ponava. Pro návrh bylo nutné nejprve provézt podrobnou analýzu dané lokality s ohledem na územní plán města Brna. Samotný návrh řešení je zpracován ve čtyřech možných variantách v důsledku na jejich způsob využití. Následně je provedeno ekonomické zhodnocení jednotlivých návrhů, které jsou poté vzájemně porovnány.
This master thesis deals with the current issue of reuse of "brownfields" in relation to the issue of sustainable development. The primary goal of the thesis is a detailed analysis and creation of a proposal for the best possible use of a particular brownfield in Brno. It is the former area of ABB EJF, which is located in the cadastral area of Ponava. For the proposal, it was necessary to first carry out a detailed analysis of the site with regard to the land-use plan of the city of Brno. The draft of the solution itself is processed in four possible variants due to their use. Subsequently, an economic evaluation of individual proposals is carried out, which are then compared with each other.
Description
Citation
KLIMEŠ, P. Analýza a návrh způsobu využití brownfields v bývalém areálu ABB EJF [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Milada Komosná, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma: Analýza a návrh způsobu využití brownfields v bývalém areálu ABB EJF. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky komise odpověděl pohotově. doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. položila otázku: Jak máte naplánované náklady na objekty řešené v diplomové práci. Počítal jste diskontovanou nebo prostou dobu návratnosti? Jakou prodejní jednotkovu cenu uvažujete? Ing. Tomáš Matras položil otázku: Zohlednil jste i hledisko komfortu konečných uživatelů? Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil. Obhajoba: A
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO