Vliv lokality na výši obvyklé ceny rodinného domu v Ostravě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Hlavním tématem diplomové práce je vliv lokality na cenu obvyklou rodinného domu ve městě Ostrava. V rámci této analýzy se práce nezaměřuje pouze na obvyklá kritéria (dostupnost do centra aj.), ale řeší také specifické problémy regionu, tj. např. kvalitu ovzduší. Provedeno je také dotazníkové šetření s cílem zjistit preference respondentů týkající se výběru ideální lokality pro bydlení. Pro ocenění vybraného rodinného domu jsou vybrány dvě metody, a to porovnávací metoda dle platného oceňovacího předpisu a metoda tržního porovnání, konkrétně metoda přímého porovnání, jež jsou společně s ostatními podrobněji popsány v teoretickém úvodu. Závěrečná část se věnuje srovnání výstupů těchto dvou metod a případnými nesrovnalostmi, jež by mohly vyplynout.
The main topic of the master’s thesis is the inluence of the locality on the usual price of a family house in town of Ostrava. This analysis does not only focus on usual criterias (accessibility to the center, etc.), but also addresses the specific problems of the region, eg. air quality. There is also a questionnaire survey aimed at identifying respondents' preferences regarding the choice of the ideal location for housing. For the valuation of the selected family house, two methods are selected, namely the comparative method according to the valid valuation rule and the method of market comparison, specifically the direct comparison method, which are described in more detail in the theoretical introduction. The final part deals with the comparison of the outcomes of these two methods and possible discrepancies that might arise.
Description
Citation
KOLLÁR, F. Vliv lokality na výši obvyklé ceny rodinného domu v Ostravě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s obsahem své závěrečné práce na téma Vliv lokality na výši obvyklé ceny rodinného domu v Ostravě formou powerpointové prezentace. Závěrečnou práci obhajoval přesně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval zodpovědně. Cíle práce byly splněny. Na otázky komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO