Analýza investice do obnovitelných zdrojů tepla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na obnovitelné zdroje energie, které jsou v dnešní době stále více využívány především u pasivních a nízkoenergetických domů. Podrobněji jsou popsány principy, na kterých fungují tepelná čerpadla a solární kolektory s tepelnými zásobníky, protože jsou nejvíce využívány u nových nebo starších stavebních objektů. V práci jsou analyzovány tepelné vlastnosti posuzovaného objektu a navržení vhodného tepelného čerpadla i s jeho kalkulací a stanovení doby návratnosti investice v závislosti na analýze vývoje cen energií za posledních 10 let.
This thesis is focused on renewable energy sources, which are currently and increasingly used. Primarily for passive and low-energy houses. The principles that apply to heat pumps and solar collectors with thermal storage, which are suitable for new or older buildings, are described in detail. The thesis analyzes the thermal properties of the object under consideration and the proposed heat pump with its calculation and determination of the payback period of the investment in dependence on the analysis of energy price development in the las 10 years.
Description
Citation
KOŽÍK, M. Analýza investice do obnovitelných zdrojů tepla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Milada Komosná, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Analýza investice do obnovitelných zdrojů tepla. Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil, obhajoba je hodnocena B.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO