Vliv specifické lokality na cenu rodinného domu: Brno – Kamenná kolonie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá Kamennou čtvrtí, jakožto specifickou oblastí pro bydlení. Popisuje její historii, morfologii, dnešní život i s jeho klady a stinnými stránkami. Přibližuje současné problémy této lokality a postoj zúčastněných stran. Dále je v práci konkretizováno osm nemovitostí. Tyto nemovitosti jsou vybrány z tzv. „Horní a Spodní Kamenky“ vždy po čtyřech, aby byly srovnatelné technické výhody a nevýhody jednotlivých částí čtvrti. Jako technická nevýhoda zde figuruje v jedné ze zmiňovaných částí Kamenné čtvrti absence kanalizace a ujíždějící svah dle existujícího geologického průzkumu. Těchto osm rodinných domů je v další části práce oceňováno třemi různými metodami, a to porovnávací metodou dle vyhlášky č. 441/2013 Sb. v jejím aktuálním znění, porovnávací metodou – tržní cenou a nákladovou metodou dle vyhlášky č. 441/2013 Sb. v jejím aktuálním znění. V závěru práce se v diskusi autorka snaží dopátrat vlivů jednotlivých koeficientů na cenu a vysvětlit velkou rozdílnost výsledků.
The diploma thesis deals with the Kamenna district with a specific area of housing. It describes its history, morphology, today's life and its virtues and shady pages. Approaching today's issues of this location and approach or view of stakeholders. In addition, eight properties are instantiated in the work. These properties are selected from the so-called „Upper Kamenka“ and „Lower Kamenka“ (four from each part) to ensure comparable technical advantages and disadvantages of individual parts. Technical disadvantages such as absence of sewerage and geological survey on the sloping slope in one of the mentioned objects. Comparing methodology to the comparison method according to Decree No. 441/2013 Coll. in current version, Comparison method-market price and cost method according to Decree No. 441/2013 Coll. in current version. At the end of the work, the author undertakes a discussion about negotiating the price and explains the great diversity of the results.
Description
Citation
POKORNÁ, S. Vliv specifické lokality na cenu rodinného domu: Brno – Kamenná kolonie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi s obsahem své závěrečné práce na téma Vliv specifické lokality na cenu rodinného domu: Brno – Kamenná kolonie formou powerpointové prezentace. Závěrečnou práci obhajovala přesně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala zodpovědně. Cíle práce byly splněny. Na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO